Etusivulle | Sivukartta ja haku

Eläinlääkäri

Eläinlääkintähuoltolain mukaan kunnan on huolehdittava peruseläinlääkäripalvelujen järjestämisestä tuotantoeläinten kuten nautojen, lampaitten ja sikojen sekä seuraeläinten kuten kissojen ja koirien sairauksien hoitamiseksi.

Eläinlääkintä

Kunnaneläinlääkäri huolehtii eläinten terveyden- ja sairauden hoidon lisäksi mm. eläintauti valvonnasta, viestitodistuksista ja eläinsuojelusta.

Tuotantoeläimet hoidetaan tilauksesta tuotantotiloille tapahtuvien käyntien yhteydessä.

Siilinjärven-Maaningan yhteisvastaanotto Räisäläntie 1, 71800 Siilinjärvi,
puh. 044 740 1428 ja 017 401 451, ajanvaraus- ja neuvonta klo 8-9


Eläinlääkäripäivystys

Siilinjärven, Kuopion ja Maaningan eläinlääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella alkaen arkipäivisin klo 16 ja jatkuen seuraavaan arkipäivään klo 8. Asiakas tavoittaa eläinlääkärin kiireellisissä hätätapauksissa seuraavista numeroista:

Suureläimet: 0600 30 6099 (klo 8-22 0,50 €/min, klo 22-8 2 € min)
Pieneläimet: 0600 30 6088,(klo 8-20 4,93€/puhelu + 1,98 €/min, klo 20-8 9,94€/puhelu + 2,68 €/min.)
Osoite: Tuhatjalka Oy Haapaniemi, Pallokatu 3, Kuopio
www.tuhatjalka.fiLöytöeläimet

Eläinsuojelulain 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Maaningalla nämä palvelut on järjestänyt Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut (yhteistoiminta-alue) 1.1.2012 alkaen. 

Maaningan alueella palvelut ostetaan Lapinlahdelta Eläinkoti Evitasta.

Löytöeläimet tulisi vähintään kiinniottaa ja pääsääntöisesti myös toimittaa eläinsuojaan löytäjän toimesta. Löytöeläinsuojalta voidaan eläin kuitenkin usein hakea, mikäli se ei ole löytäjän puolesta mahdollista. Eläinten pidempikestoiseen kiinniottoon ei eläinsuojan pitäjällä yleensä ole mahdollisuuksia. Kissojen loukutusta varten eläinsuojilla on loukutushäkkejä.

Eläimen kiinniotto- ja hoitokustannuksista vastaa omistaja. Maksettavaksi tulevat talteenottomaksu, mahdollinen hakupalkkio, kilometrikorvaukset ja hoitomaksut mahdollisine arvonlisäveroineen. Jos eläin siis katoaa, sitä kannattaa ensimmäisenä kysellä löytöeläinsuojalta minimoidakseen hoitopäivät ja aiheutuvat kustannukset. Evitaan kuntalaiset voivat toimittaa löytöeläimiä ja hakea omiaan pois arkisin klo: 10.00–18.00, kuitenkin sopimalla asiasta etukäteen puhelimitse. Näiden aikojen ulkopuolella pääsääntöisesti vain viranomaiset voivat järjestää eläimen tuonnin eläinsuojaan. Maksut tulee maksaa eläintä noudettaessa. Jos omistaja ei hae eläintään, kunta hoitaa maksujen laskutuksen ja mahdollisen perinnän omistajalta.

Yhteystiedot:
Eläinkoti Evita
Tiina Pätäri
Varpaisjärventie 25, 73100 Lapinlahti
puh. 040 411 4950
www.elainkotievita.com

Sivun alkuun Tulosta sivu