Etusivulle | Sivukartta ja haku

Ympäristöpalvelut

Maaningan luonto- ja kulttuurimpäristö on suurin voimavaramme, jonka hyvinvoinnin ja viihtyisyyden varmistaminen vaatii tekoja meiltä jokaiselta.

Ympäristöpalvelujen alueella on kunnassa useita toimijoita.

Kunnan ympärisönsuojeluviranomaiselle on määrätty tehtäviä asiaan liittyvissä laeissa. Niistä merkittävimmät ovat: ympäristönsuojeleulaki,luonnonsuojelulaki, maankäyttö- ja rakennuslaki, kemikaalilaki, vesilaki, jätelaki, maastoliikennelaki jne. Tehtävät ovat valvontaa ja lupaviranomaisena toimimista.

Maaningan ympäristönsuojeluviranomainen on ympäristölautakunta. Työt on liitetty rakennustarkastajan tehtäviin.

Juankosken ja Nilsiän kaupungit sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven, Tuusniemen ja Varpaisjärven kunnat ovat muodostaneet 1.1.2011 alkaen uuden ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen, jonka vastuukuntana toimii Siilinjärven kunta. Yhteistoiminta-alueen tehtävien järjestämisestä vastaa sopimuskuntien yhteinen, Siilinjärven kunnanhallituksen alaisuudessa toimiva ympäristöterveyslautakunta.

Ympäristöterveydenhuollon valvontatehtäviä ovat mm. toiminnanharjoittajien ja kuluttajien neuvonta ja ohjaus, tarkastustoiminta sekä erityistilanteisiin varautuminen.

Yhteystiedot

Ympäristöterveysjohtaja
Emilia Savolainen
puh.044 740 1435

Vastaava eläinlääkäri
Leena Manner
puh. 044 740 1423

Sähköposti:
etunimi.sukunimi(at)siilinjarvi.fi
ymparistoterveys(at)siilinjarvi.fi
elainlaakari(at)siilinjarvi.fi

Sivun alkuun Tulosta sivu